Kaupunkikartano Ruokorannan historiaa

Saaressa järven rannalla, kaiken hälyn takana kuusi kilometriä Turun keskustasta sijaitseva Kaupunkikartano tarjoaa tilausravintola-, kokous-, sauna- ja majoituspalveluja.

1950-luvulla isäni, Hirvensalon kansakoulun (myöhemmin Wäinö Aaltosen koulu) johtajaksi nimitetty opettaja Antti Lehtinen osti 1,5 hehtaarin tontin Illoisten järven rannalta Turun Hirvensalosta.  Aurajoen edustalla sijaitseva Hirvensalo oli tuolloin harvaan asuttu saari, joka oli liitetty Turkuun silloisesta Maarian kunnasta vain kymmenen vuotta aiemmin.

Arkkitehti Dimitri Panzopoulos piirsi tontille kartanomaisen talon, joka valmistui 1960-luvun alussa opettajapariskunta Antti ja Pirkko Lehtisen perheen kodiksi. 

Kouluneuvos Antti Lehtinen oli hyvin sosiaalinen ja monipuolisesti mukana politiikassa, ekumeenisessa työssä, uskonnon lääninkouluttajana, oppikirjojen kirjoittajana, kotiseututyössä ja kulttuuritoiminnassa. 

Vanhempani kutsuivat kotiimme usein vieraita  -  kuuluisia kirjailijoita ja taiteilijoita sekä useiden eri uskontokuntien arkkipiispoja ja kulloinkin virassa istuneita tasavallan presidenttejä.  Talossa kokoontui myös niiden yhteisöjen hallituksia, joiden puheenjohtajana isäni toimi.  Äitini keitti vieraille kahvit, leipoi pullat ja valmisti maittavat ateriat. 

Vanhempieni siirryttyä tuonilmaisiin tuli tarve säilyttää ja kehittää perintöä.  Syntyi ajatus Kaupunkikartanosta.

Omasta ja kartanoemäntä Ulla-puolisoni puolesta:

Tervetuloa Kaupunkikartanoon!

 

kaupunkikartano ruokoranta riku ulla lehtinen

 

Riku Lehtinen, yrityssuunnittelija, LJK

Liikkeenjohdon Konsultit LJK ry:n jäsen

0400 22 55 77

www.kaupunkikartano.fi

www.tuloksentekijat.fi

www.strategicaccounting.fi